![]() Vaata suurt pilti |
Guarana pulber, 200g |
||||
( Argentiina ) |
|||||
Hind:
€12.00
|
|||||
Guarana - jahvatatud GUARAANA (pulber) Guaraana (ladina k Paullinia cupana) — seebipuuliste sugukonda kuuluv väänlev liaan, mis kasvab metsikul kujul Brasiilias. Just selles riigis kõlab eurooplaste jaoks traditsiooniline küsimus: „Teed või kohvi?” pisut teisiti: „Teed, kohvi või guaraanat?”. Brasiilia indiaanlased kasutasid guaraana spetsiifilisi omadusi ammu enne seda, kui selle taime avastasid kohalikud kolonisaatorid. Kui esmaavastajad Euroopast sattusid esmakordselt Lõuna-Ameerika kallastele, siis olid nad hämmeldunud pärismaalaste kõrgest füüsilisest aktiivsusest ja välkkiirest reaktsioonist. Peagi sai selgeks, et brasiilia indiaanlaste ammendamatuks energiaallikaks olid väikesed guaraana viljad. Indiaanlased kasutasid seda imettegevat taime mitte ainult toniseeriva joogina, vaid ka ravipreparaadina. Peamiseks produktiks, millest brasiillased jooki valmistavad on just guaraana seemned. Seepärast leotatakse kõigepealt vilju, et vabaneda viljalihast. Pärast seda kuivatatakse kättesaadud seemneid päikese käes, röstitakse kergelt ja peenestatakse. Lõpuks lisatakse saadud pulber, mis sisaldab suures koguses kofeiini, veele – ja nii saadaksegi naturaalne toniseeriv jook. Guaraana avaldab toniseerivat toimet närvisüsteemi tööle, tõstab organismi füüsilist vastupidavust ja töövõimet, aktiveerib rasvade ainevahetust, mis on pikaajaliste koormuste korral väga oluline.
Vastunäidustused: keelatud on guaraanat sisaldavate preparaatide dooside suurendamine, kuna see võib kutsuda esile närvisüsteemi kõrgendatud erutuvuse ja unetuse. Guaraana tarvitamisel peavad olema ettevaatlikud inimesed, kellel on kõrge vanus, kõrgendatud arteriaalne vererõhk, väljendunud ateroskleroos, südametegevuse häired, samuti rasedad ja rinnaga toitvad emad. Pulbrit võib lisada jookidesse, jogurtitesse, puuviljapüreedesse, salatitesse ja putrudesse. Ligikaudu 1 teelusikatäis portsjoni kohta. Guaraana toniseeriv toime kestab umbes 6-8 tundi, tekitamata seejuures üleerutust. Soovitav on vältida guaraanapulbri mõjutamist kõrge temperatuuriga. See võimaldab säilitada pulbris võimalikult palju kasulikke aineid. Pakend: 200g pakendis |
|||||
Sulle võivad huvi pakkuda ka see toode/need tooted
|