Finest China Keemun Coungou - Hiina must tee
Finest China Keemun Coungou - must tee, Hiina
Pakend: 50 g
Kimun – kõige tuntum Hiina must tee. Samal ajal kui Kimun tee on väga populaarne Euroopas, eriti Inglismaal, kus see oli kuningakoja lemmikjoogiks 160 aasta jooksul, on vaid vähesed Hiina elanikud saanud seda suurepärast teed maitsta. Traditsiooniliselt on hiinlased joonud oolungeid ja erinevaid rohelisi teesid ning hakkasid alles suhteliselt hiljuti mustale teele tähelepanu pöörama. Kimuni hakati kasvatama Qimeni maakonnas (Anhui provints). Samuti nimetatakse seda teed mõnikord selle veini ja puuviljade kõrvalmaitse ning eriti punase värvuse pärast ,,burgundia” teeks. Hiinas on Kimun tuntud kui tee ,,Gong fu” või ,,Coungou” , mis tähendab ,,hoolikalt valmistatud”. Kimuni peetakse traditsiooniliseks õhtuteeks.
Finest China Keemun Coungou - must tee, Hiina
Pakend: 50 g
Kimun – kõige tuntum Hiina must tee. Samal ajal kui Kimun tee on väga populaarne Euroopas, eriti Inglismaal, kus see oli kuningakoja lemmikjoogiks 160 aasta jooksul, on vaid vähesed Hiina elanikud saanud seda suurepärast teed maitsta. Traditsiooniliselt on hiinlased joonud oolungeid ja erinevaid rohelisi teesid ning hakkasid alles suhteliselt hiljuti mustale teele tähelepanu pöörama. Kimuni hakati kasvatama Qimeni maakonnas (Anhui provints). Samuti nimetatakse seda teed mõnikord selle veini ja puuviljade kõrvalmaitse ning eriti punase värvuse pärast ,,burgundia” teeks. Hiinas on Kimun tuntud kui tee ,,Gong fu” või ,,Coungou” , mis tähendab ,,hoolikalt valmistatud”. Kimuni peetakse traditsiooniliseks õhtuteeks. Sellele iseloomulikuks tunnuseks on omapärane aroom, sageli kergete suitsunootidega. Tee valmistamisel on selle tõmmisel punakas-pruun värvus meeldiva õie-puuvilja aroomi ja pehme maitse ning lilleõie spetsiifilise järelmaitsega. Tänu spetsiifilisele järelmaitsele sobib see tee suurpäraselt suhkru, piima ja sidruniga.
Valmistamisviis:
Tee kogus: 15-18 g/l
Vee temperatuur: 100°C
Valmistamise aeg: 4-5 min