TAO teede kinkekomplekt

Tootekood: GIFT024 Kaubamärk: Laoseis:5 Tarneaeg: 3 tööpäeva

TAO - kinkekomplekt (Hiina teed)

Komplektis:

Kinkekarp
- Hiina Gunpowder - Roheline tee - 50g
- China Jasmine Chung Hao - roheline jasmiinitee - 50g
- China Pu Erh Tea - hiina puerh tee - 50 g
- Finest China Keemun Coungou - hiina must tee - 50g

See võiks olla suurepärane kingitus Jõuludeks või Uueks Aastaks!

17,00 €

TAO - kinkekomplekt (Hiina teed)

Komplektis:

Kinkekarp
- China Gunpowder - Hiina roheline tee - 50g
- China Jasmine Chung Hao - roheline jasmiinitee - 50g
- China Pu Erh Tea - hiina puerh tee - 50 g
- Finest China Keemun Coungou - hiina must tee - 50g

See võiks olla suurepärane kingitus Jõuludeks või Uueks Aastaks!

 

China Gunpowder - Roheline tee

Tee Gunpowder sai oma nime tänu välisele sarnasusele püssirohuga (gunpowder on inglise keeles ,,püssirohi”). Räägitakse, et inglise teekompanii noor ametnik nimetas teed ekslikult selliselt. Hiina keeles nimetatakse seda teed Zhucha (tähttähelt ,,pärlitee”). Selle tee keerdunud teelibled meenutavad pärleid. Selleks, et teelibled sellise ebatavalise vormi võtaksid, on vaja spetsiaalseid oskusi ja pikaajalist töötlemist, mille tulemusena muutub tõmmise maitse ja värv. Gunpowder on küllastunud kirbe maitse ja imelise aroomiga. See tee taastab kilpnäärme funktsioonid, organismi vereloome talitluse, normaliseerib vererõhu, teeb reipaks.

Gunpowder kuulub fermenteerimata teede hulka, sellepärast säilitab kõik vitamiinid ja kasulikud ained, mille poolest värske teeleht rikas on: kaltsium, tsink, jood, seleen, vask, raud, mangaan, foolhape, üle 10 vitamiiniliigi. Maitselt värske, kirbe ja aromaatne, on selle tee tõmmisel helekollane värv.

 

China Jasmine Chung Hao

Hiina kõrgema kvaliteediga roheline jasmiinitee. Ebatavaline nimetus Chung Hao tähendab tõlkes hiina keelest «kevadised udemed». Seda teed korjatakse varakevadel, kui noortel värsketel võrsetel on eriti peen aroom ja need on kaetud õrnade udemetega. Teelehekesi kuivatakse hoolikalt ja segatakse jasmiini lumivalgete õiepungadega, tänu millele need imavad hõrgu lillearoomi endasse.
Jasmiin toodi Hiinasse Lähis-Idast peaaegu kaks tuhat aastat tagasi ja jasmiiniteede ajalugu on juba aastasadade pikkune. Tänapäeval on nende lilleõite kroonlehtedega aromatiseeritud teesordid muutunud teekunsti klassikaks. Jasmiiniõitega rikastatud rohelise hiina tee mitmekesisuse juures on Chung Hao üks parimatest.
Jasmine Chung Hao harmooniline bukett on täidetud kevadise värskusega. Valminud jook on aromaatne, õhuline, maheda lillemaitsega.

 

China Pu Erh Tea - Hiina Puerh tee

Puerh (pu-er) – ebatavaline, iseloomuliku «mulla» kõrvalmaitsega suureleheline tee, mida võib põhimõtteliselt pidada ka iseseisvaks teeliigiks, ehkki hiinlased nimetavad seda sageli ka mustaks teeks. Musta Puerh teed valmistatakse ainult Hiina provintsides Yunnan, Sychuan, Hunnan ja Guandong. Varem valmistati seda ainult ühes kohas Yunnani provintsis Puerh linnakeses, mille järgi tee saigi oma nime.

Toorme kääritamine kuhjades – see on Puerh tee valmistamise peamine iseärasus. Kõigepealt kuivatatakse lehti päikese käes. Seejärel korjatakse need kuhjadesse ja vastavalt kuivamise määrale pritsitakse veega, et lehed uuesti niiskust imaksid. Pärast seda tasandatakse teekuhi ühepaksuseks kihiks ja selles algab loomuliku fermentatsiooni protsess. Lõpptoodangu kvaliteet sõltub sageli ilmast, täpsemalt õhu niiskusesisaldusest fermentatsiooni ajal. Puerh valminud lehed omandavad läike ja pruuni värvi ning samuti väga spetsiifilise lõhna. Pärast seda, kui vajalik fermentatsioonitase on saavutatud, kuhi kaarutatakse laiali, kuivatatakse päikese käes, teelehed sõelutakse, jagatakse, sorteeritakse ja tehakse kaaluteeks. Puerh teed pressitakse sageli, kuna pressitud kujul teelehe fermentatsiooniprotsess jätkub. Puerh on ainuke tee, mille väärtus aja jooksul kasvab, joogi maitse ja aroom muutuvad aga küllastatumaks, tihedamaks ja tugevamaks.

See, kes on korra Puerh teed proovinud, muutub selle austajaks kogu eluks. Hiinas ja mõningates teistes riikides tarvitatakse Puerh teed mitte ainult tugevatoimelise teejoogina, vaid ka ravimina paljude haiguste vastu. Õige valmistamise korral imab Pu-er endasse Maa tervendavat jõudu, mille annab hiljem imelise joogi kujul tagasi. Kaasaegsed uuringud näitavad, et see tee alandab veresuhkru taset, soodustab kõhnumist, mõjub soodsalt seedimisele, kustutab hästi janu, on bakteritsiidsete omadustega ja väljutab mürke. Sellepärast võidab Puerh tee üha suuremat populaarsust Jaapanis ja Lääne-Euroopa riikides, kus seda kutsutakse ilu, sihvakuse ja igavese nooruse teeks.

 

Finest China Keemun Coungou - must tee, Hiina

Kimun – kõige tuntum Hiina must tee. Samal ajal kui Kimun tee on väga populaarne Euroopas, eriti Inglismaal, kus see oli kuningakoja lemmikjoogiks 160 aasta jooksul, on vaid vähesed Hiina elanikud saanud seda suurepärast teed maitsta. Traditsiooniliselt on hiinlased joonud oolungeid ja erinevaid rohelisi teesid ning hakkasid alles suhteliselt hiljuti mustale teele tähelepanu pöörama. Kimuni hakati kasvatama Qimeni maakonnas (Anhui provints). Samuti nimetatakse seda teed mõnikord selle veini ja puuviljade kõrvalmaitse ning eriti punase värvuse pärast ,,burgundia” teeks. Hiinas on Kimun tuntud kui tee ,,Gong fu” või ,,Coungou” , mis tähendab ,,hoolikalt valmistatud”. Kimuni peetakse traditsiooniliseks õhtuteeks. Sellele iseloomulikuks tunnuseks on omapärane aroom, sageli kergete suitsunootidega. Tee valmistamisel on selle tõmmisel punakas-pruun värvus meeldiva õie-puuvilja aroomi ja pehme maitse ning lilleõie spetsiifilise järelmaitsega. Tänu spetsiifilisele järelmaitsele sobib see tee suurpäraselt suhkru, piima ja sidruniga.